Wednesday, March 10, 2010

Алгоритъм...

...за качване в автобус на автобусна спирка “Хотел Плиска”

Стъпка:
1. Слизате от автобуса, с който сте пристигнали (за живущите в хотела и околните сгради и кашони, тази стъпка се пропуска).
2. Намирате си място на половин метровата тротоарна линия, намираща се между платна с профучаващи автомобили (тази стъпка включва провиране сред 285те души, чакащи на спирката).
3. Заставате така, че да можете да виждате идващите автобуси.
4. Свивате се максималко, за намаляване на щетите при задължителното за всеки спиращ (или просто преминаващ) автобус, блъскане.
5. Пазите личните си вещи и бъбреци, за предпазване от грабеж.
6. Чакане от 20 до 40мин. на необходимия автобус, като през това време минават всички възможни линии автобуси (по няколко пъти), а също така и такива, които попринцип не спират на тази спирка.
Важно: Ако ви се стори, че идва вашият автобус и е прекалено рано, не се тревожете – той е за гараж.
7. Когато е минало достатъчно време, чакали сте, мачкали са ви, липсва Ви някой предмет или орган и идва вашия автобус – приемате режим “готовност “.
8. При наближаване на автобуса трябва да сте наясно, че всички хора на спирката (дори тези, които няма да ползват точно този автобус) слизат на улицата и започват да извършват необясними досега за учените маневри, които могат да се оприличат само на тайнствените движения на микроорганизми в южноамериканското тихоокеанско крайбрежие.
9. За оказване на съпротива на описаните по-горе движения, Вие си изберете оптималната (по Ваша преценка) позиция и останете статично.
10. При наближаване на автобуса, хванете здраво личния си багаж и застанете в стартова позиция, заимствана от стартовата позиция на състезателите по “200 метра бягане с препятствия”.
11. Когато автобуса започне да спира, огледайте се вътре за свободни места и се насочете към най-близката до тях врата.
12. При самото качване в превозното средство ще се наложи да употребите груба физическа сила, не се притеснявайте – всички го правят. Избутвайте съществата пред себе си, като може да си помагате с глава, крака, лакти, нокти, зъби и багаж, като погледът Ви е върху набелязаното вече в предишен етап свободно място.
13. Точно преди да стигнете до желаното място някой сяда на него. Не протестирайте – така е по закон.
14. Хванете се здраво, ако може за 3 места.
15. Отпуснете се, до вашата спирка има 1:43ч.

No comments: